18 april 2009

Soliga hälsningar!

Lillemans jack ser bra ut nu, utifall någon undrar . Jag pressade ut det blod som fanns under limmet, och sedan kom inget mera. Så nu ser det OK ut, väntar fortfarande på att limmet skall flagna. Det skulle ta 5-10 dagar, och i dag är det dag 10.

Vårfräsch och fin på väg ut på promenad.

Glad liten kille är det, när han inte är supergnällig...som han blir när vi stänger så han inte kan få göra det han vill. Han är "överallt" numera *suck*, öppnar alla lådor och skåp och drar ut i köket, så fort skafferidörren eller badrumsdörren öppnas är han där och röjer. I går hittade jag honom där lekande i toaletten med ett skärp *urk*. Och trappan är rolig. Där springer man snabbt och står och väntar 5-10 steg upp på att mamma skall komma i fatt! Men han är samtidigt försiktigt, vågar inte gå ner trappan utan hjälp, men får han en hand att hålla i så _går_ han ner hela trappan själv! Social är han också, han vill inte leka själv, och det är svårt för mamma att få något gjort på dagtid när vi är hemma själva.

Det går inte särskilt bra med maten, fast man nu är "stor" pojke på 1 år. Han totalvägrar fortfarande all mat som inte är som slät mos. Lite frustrerande för mamma, då han ju inte kan äta det som familjen äter. Men i går gapade han faktiskt till enliten kexbit med choklad på och åt den!! Vare lite framsteg är ju positivt!! Och så har mamman fått för sig att han behöver lite träning på munmotoriken, kanske är det det som gör det svårt med maten, all dreggel och inget tal... Så vi dricker varje dag lite barnjuice eller mjölk med sugrör

Men trots att han inte vill äta mat med bitar så gillar han damm, löv och smulor från golvet. Det kan han faktiskt ta i munnen (och sedan spotta ut eller kräkas upp...) Så här glad ser man ut när man letar smulor:


Och så ett kort på storebror...inte så ofta han syns, men här om dagen var han lite roligt och ville se hur han såg ut med långt hår ... Snyggt, eller hur?

Och sedan de två prinsessorna, som GÄRNA vill synas på bild, och ofta vill att mamma fottar dem

Det är underbart väder här i småland, vi har haft det ett par veckor nu snart, så man har hunnit vänja sig. Blå himmel och sol, så på baksidan är det rena sommaren frampå dagen. Man vill egentligen ut i trägården och röja, svårt val när man också har massor inne att göra. det känns helt enkelt som om man inte sträcker till. Maken jobbar ju jämt, så han har man ingen hjälp i, men snart kanske vi kan få lite andningsrum innan nästa projekt för honom.

Soliga hälsningar från oss alla!

1 kommentar:

Ina sa...

Så underbara vilder på din barn. Hoppas att ni får en trevlig helg med massa sol och bus. *vink*