15 maj 2009

Lekpark och "stor"-besök

Barn- och ungdomslinjen på gymnasieskolan i stan skulle hålla Astrid Lindgren teater vid naturlekplastsen i dag. Så vi gick ner dit för att vara med. Tjockt med barn som fyllde lekplatsen, och roligt teater - tyckte i alla fall barnen . Lilla A har sjungit många av sångerna hemma under dagen, så vi har fått höra "fattig bond-dräng" i en helt speciell version... . Och så har hon frågat om luffare bor i vägen (Rasmus på luffen...). Mamma berättade att det nog inte finns luffare nu på samma vis, men så säger A "Men en luff finns!" En luff - flera luffare - självklart!


Numera STORA L fick en blomsterkvist av "Ida" som nu får dela vas med mammas ros som hon fick på konsum i går.

Lillebror var inte så upptagen av teatern dock...

Avslutnings dansen...

Sedan var det även andra som skulle komma till lekplatsen, dagen till ära. Vår lilla stad hade storbesök av Sveriges socialminister - Göran Hägglund. Han besökte vår rätt så nya familjecentral och förskolans dag (som egentligen var i går dock...)

Här en liten bild från en bild från ett möte de hade på familjecentralen. (Tryck på orden "bild") Flickan som syns på bilden är min äldsta dotter - som praoar på tidningen och därför fick följa med på mötet

Och här är en annan bild jag hittade på webben utav mamma själv, lilla A som blåser såpbubblor, lillebror i vagnen, Göran Hägglund och lite annat folk - "nationella familjedagen" var det visst i dag läser jag där...

Tydligen kommer även en bild på lilla A och hennes samtal med ministern i tidningen i morgon...vi har ju inside- information denna veckan . Så i morgon skall vi skaffa tidningen i alla fall!

Nu våra egna bilder:

Göran tog sig god tid att prata med småflickorna. Lite stolt är man allt, det var ju inte alla han stannade upp och pratade med. Vi hade kanske inte tänkt att stanna, men ledaren för öppna förskolan bad oss stanna, då det var så många barn som försvann i och med att alla förskolebarn som var där skulle tillbaka för lunch. Det vore ju lite dumt om ministern kom till en lekplats tom för barn... En efter en kom även pensionärerna och kostymnissarna... så det fanns en del folk där i alla fall.

A tycket det var sådär roligt att prata med farbrorn och ha ett gäng fotografer som stod i ring runt och fotade, Hon spelade lite blyg och "svårflörtad", men kunde inte låta bli att busa lite med honom i alla fall. Storasyster L tyckte det var mer spännande. Göran frågade om hon tyckte om att bli fotograferad *hehe* det syntes nog på henne. Jag fick berätta att vi ofta gjorde det för att lägga ut bilder på denna blogg och visa för mormor i Norge. Då frågade han L om hon hade hälsat på mormor många gånger i Norge, som ju var så långt bort, och jodå, det hade hon. När han sedan frågade henne om det inte var svårt att förstå vad mormor sa bara skrattade L, det var väl självklart att det inte var svårt!

L passade även på att berätta att hon fyllt 5 dagen innan och fått princess-saker i present!!

Efter samtalet blev alla bjudna på glass, ung som gammal, ministern tackade dock nej...

Mycket roligt på en dag, och i morgon väntar cirkus-besök!! Det är nog ÄNNU roligare!!

1 kommentar:

bullegarien sa...

Oj, mycket som hander hos er med ministrar och kalas och prao mm.... Grattishalsningar till prinsessan!!! Kram!!!