15 maj 2009

STORA L fyller 5 år!!

Så kom dagen som hon har väntat på lääääääänge! Hon har ju funderat länge på om hon helt enkelt skulle skippa 5 år, och fylla 6 direkt - för "jag är ju så duktig!" Underbar härligt självförtroende har denna unga damen! Men så enkelt är det ju inte, så hon får fint fylla "bara" 5 och vänta ytterligare ett år till 6 års dagen, och kommande skolstart...

Men i går - 14 maj - tänkte hon inte så mycket på just det. Utan det var hennes "bästa dag", det bestämde hon redan kvällen innan.

Dagen började med flaggan i topp (ja, bordsflaggan då...) och ett paket, hennes 5. årsängel - jättesöt. Vi hade avtalad att det inte blev paketöppning på morgonen som det brukar vara i vår familj, då två av syskonen skulle börja kl 8 på sina prao- jobb. Så efter dagis skulle vi fira henne med fika, paket och ballonger. Det var en glad tjej som fick iväg till dagis denna dag!

Morgonpaketet och flaggorna i topp!

På dagis var det ballonger överallt, riktigtnog inte för att L fyllde år, men det kändes nog lite speciellt i alla fall. Det var förskolans dag! De gick iväg med lillsysters grupp på utflykt, och hade med kladdkaka till fikat, och efter lunchen hade de fått glass. Så redan innan vi själva skulle fika så hade kände hon sig väldigt firad

Ett par bilder på lillebror, som dagen till ära fick vattenkammad hår av storasyster J.

Storasyster J tog också korten, och det sista kortet är ju lite roligt, hon har lyckats fånga in precis när lillebror nyser, därav den roliga minen!

Mamman och lillebror handlade tårta och lite annat på väg hem från dagis. Det var nyöppning på Konsum, så alla kunder fick en ros och alla småbarn en nalle. Trevligt värre. Och stolt mamma blev jag till min stora dotter J som hade prao-vecka på Konsum och stod och delade ut . Min andra tvillingdotter S hade prao på tidningen, och hon har intervjuad sin syster, och i morgon (skriver detta en dag för sent...så alltså lördag 16.) skall det komma i tidningen!

Mammas fina ros!

Lillebror med sin nya nalle. Men mest upptaget är han nog av grävskopan hos grannen... vi hade innan denna bild tittat på ett tag medan den gräver och gräver på grannens tomt. Lilleman var fullt koncentrerad och reagerade inte alls på att mamma försökte få hans uppmärksamhet. Grävskopa är MYCKET mer intressant än mamma!!!

Efter att mamma hade hämtad småflickorna på dagis, hämtade vi upp min goda väninna M som går och vankar med stoooor mage! Vi hade nog helst velat att hon inte kunde komma , men nu var hon på dag 3+ och bebisen trivs fortfarande bäst inuti magen. Så hon och hennes dotter L kom för att vara med på firandet.

Bästa vänner! Stolt 5 åring!

Paket öppning!

Vet inte vem som fottade...kunde dock inte låta bli att visa kortet - kolla hennes min!!! Det var en princess-klocka som fick henne att gapa stort!!

Presenterna i en enda röra!!

Alla princessor fick sitta vid eget bord och fika!

Den roligaste presenten var nog ett besök till badhuset inkl glass, tillsammans med pappa - BARA hon och pappa och direkt efter fikat! Mamma körde dem dit, och hon stod och skrattade högt för sig själv utanför bilen av bara lycka! (Ja, inte mamman alltså *S*)
Behöver det sägas att hon hade det toppen där?

Avslutar med en bild av dagens finaste, sötaste och coolaste 5 åring!

Solglasögonen fick hon bla av bästisen L, och dockorna har outfit som kom i andra paket.

Ett år till nästa gång!!

1 kommentar:

Helen & Vilgot sa...

Vilken härlig födelsedag! Måste vara fantastiskt att fylla 5 helt enkelt!! Och Leon... han är ju bara för go´ :-) Vilgot gillar också maskiner, bilar, cyklar - ja allt med hjul brummar han åt ;-) Han har en likadan Bamse-tröja också :)
Ha det gott!