25 januari 2009

Kalas och toapremiär!


I dag har vi haft full rulle här hemma. J fyllde 8 år 2 januari, men har inte haft sitt barnkalas än. Hon ville ha ett kalas tillsammans med sin kompis J som fyllde 10 år dagen efter, det har planerat lääääänge... Och så i dag var det äntligen dags!!


Men innan det hade vi lite annat att göra. Baka en kaka, handla och städa, men så hade vi lyckas pricka att vi skulle stå i kiosken både på stora sonens innebandymatch och ena 12 åringens handboll match. Pappan fick springa från det ena till det andra.

Innan lille L skulle lägga sig efter lunchen så passade mamma på att prova sätta honom på toan. L (nu 4,5) använde en blöja hela dagen i samma ålder, då hon gjorde alla sina behov på pottan. V provade samma variant på A (nu 2,5) men hon var allt annat än intresserad utav sådana saker. Vi har också prova på L någon gång tidigare utan bra resultat. Men i dag gav det resultat både i det ena och det andra - och han såg så stolt ut!! Mammas prins!


Tillbaka till kalaset. Det skulle gå i High School Musical tema (självklart...) Mormor hade inhandlat tallrikar, glas och servetter för många (!) månader sedan. Så här fint blev varje dukning:


Småsyrrorna fick vara med på en hörn för sig själva...


Och självklart tårta med samma tema! Och det var mest poppis att äta lite av Troy och Gabriella


Film hör ju numera med till alla kalas, och då måste man också har popcorn, chips och godis. Godiset var dock J lite oense om... hon har ju bestämt sig för godisfasta detta året, så det kan ju vara lite jobbigt. Men det gick bra. Vi satte allt på mattan i vardagsrummet och så fick varje barn en liten skål att hämta lite i taget. Trodde det skulle vara smidigt... men ni ser själv hur det blev med det... Innan filmen var slut fick vi ta en paus för att dammsuga upp det värsta och flytta resten ut till köket för ny påfyllning där...


Storebror och lillebror myser lite på kalaset


Tror hon var nöjd med dagen. 2 av kompisarna sover över, och klockan var nog över 24 innan det var tyst. Hoppas det sover lite längre i morgon.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för titten! Underbara barn!

Anonym sa...

Vad mysigt med kalas. Förstår inte men här hemma gillas också HSM. Faktiskt gör jag det också då det är filmer som inte är våldsamma, har ovårdat språk osv osv. :)

Anonym sa...

Kul å titta in hos er och se hur ni har det! Vi ses!